fbpx

Intrebari frecvente

Intrebari si raspunsuri.

Desigur colegii la telefon va vor da toate informatiile necesare, dar poate mai aveti si alte intrebari, sau doriti sa cititi impreuna cu familia dvs dinnou conditiile si regulile. Daca mai sunt si alte intrebari pe care le aveti va stam cu drag la dispozitie, telefonic sau prin mail.

Intrebari frecvente

1. Cum pot aplica?

Puteți aplica prin telefon, e-mail sau chiar pe rețelele de socializare.

2. Voi primi un loc de muncă imediat după înscriere?

Ne asigurăm că atât familia, cât și îngrijitorii sunt fericiți, iar acest lucru necesită tact, timp și trebuie să

urmeze câțiva pași. De îndată ce există o familie care este interesată de dumneavoastra, va vom contacta.

3. Percepeti comision?

Dumneavoastra nu trebuie sa ne platiti nimic. Comisionul este perceput direct familiei.

4. Munca este legala? Exista un contract?

După o analiză atentă și examinarea posibilităților legale, am ajuns la concluzia că modul în care organizăm

ocuparea forței de muncă este corect și legal in Germania. Da, există întotdeauna un contract, chiar și 2.

Primul contract direct cu familia și al doilea cu noi.

5. Există vreun contract german sau român?

Nu exista o firma intermediara in Romania, ci se semneaza direct cu compania din Germania. Există doar

contracte germane. Nu veți semna un contract cu nicio companie românească ci doar direct cu noi și cu

familia germană.

6. Cum pot fi angajat?

Nu veți fi angajat permanent, dar veți deveni partener al GoodCare GmbH (HalloMarta). Devii francizat și

păstrezi astfel libertatea maximă în timp ce ne străduim să găsim contracte adecvate pentru tine în

Germania. Preluăm sarcinile administrative ale înregistrărilor și facturării pentru dvs.

7. Am asigurare de sănătate?

Da. Ajutăm toți îngrijitorii să găsească o asigurare adecvată și le-o oferim îngrijitorilor noștri. Vom acoperi costurile pentru dvs. Trecutul arată că în caz de urgență și durere acută puteți merge la medic în Germania fără probleme. Asigurarea acoperă toate nevoile urgente.

8. Ce se întâmplă dacă stric ceva?

Pentru ca astfel de cazuri să nu vă faca problem din punct de vedere financiar, oferim tuturor îngrijitorilor asigurări de răspundere profesională și plătim costurile asigurării. Asigurarea acopera doar ce este spart, stricat sau pierdut. Asigurarea de răspundere profesională nu este răspunzătoare pentru intenție, neglijență sau sub influența alcoolului sau a drogurilor.

9. Transportul este organizat?

GC are parteneri de transport cu care suntem bucuroși să lucrăm. Încercăm să acoperim întreaga Românie, astfel încât să puteți pleca din cel mai apropiat oraș din RO. Dacă acest lucru nu este posibil, puteți organiza singur transportul, singura condiție este ca transferul să aibă loc direct la adresa.

10. Sunt acoperite cheltuielile de transport?

Dacă GC organizează transferul, nu trebuie să vă faceți griji pentru nimic, totul este organizat și plătit. Dacă vă organizați propriul transport, GC vă va rambursa prețul biletului, până la o valoare maximă de 120 €. Plata se face in cateva zile dupa ce ajungeti.

11. Veți deduce cheltuielile de călătorie din primul meu salariu?

Nu, costurile de călătorie vor fi acoperite de noi GC. (Trebuie să plătiți costurile de întoarcere numai dacă anulați neașteptat plecarea sau dacă efectuați plecarea inainte de 2 luni, din proprie initiativa).

12. Aveți zile fixe de plecare?

GC caută angajatul potrivit pentru fiecare familie, așa că organizăm transportul în funcție de dorințele ambelor părți. Dar depinde foarte mult si de disponibilitatea firmei de transport.

13. De unde aveti plecarile?

Încercăm să vă facem călătoria cât mai plăcută posibil și, în majoritatea cazurilor, organizăm un bilet direct din orașul dvs. Dacă locuiți într-un oraș mic, călătoria începe în cel mai apropiat oraș, la câțiva kilometri de dvs.

14. Unde este agenția?

Compania are un șef / proprietar german, iar sediul central al companiei este la Berlin și Bonn.

15. Trebuie să merg la agenție înainte de a ajunge la familie?

Nu. În vremuri moderne ca acestea, încercăm să vă oferim cazul cât mai repede posibil și nu vrem să vă facem sa pierdeti timpul vizitând agenția noastră. Avem modalități rapide și ușoare de a vă duce la noul loc de muncă.

16. Este necesara limba germana?

Germana nu este întotdeauna obligatorie. Cu siguranță orice limbă vorbită este un avantaj, dar avem și poziții în care nu este necesară nicio limbă străină. Cu cât cunoașteți mai mult limba germană, cu atât ne va fi mai ușor să vă găsim un caz și cu atât vă va fi mai ușor pentru dvs. la fata locului.

17. De ce fel de documente am nevoie?

Pentru a aplica pentru un post pe care îl oferim, trebuie să creăm un profil. Pentru acest profil, este suficient să aveți o fotografie simplă cu dvs., ca în orice CV (este avantajos dacă zâmbiți în imagine). Avem nevoie doar de o fotografie a actului dvs. de identitate pentru următorii pași după aprobarea familiei. Acest lucru este necesar, de exemplu, pentru a vă înregistra la compania de asigurări sau pentru a vă pregăti contractul.

18. Ce este un profil?

Un așa-numit profil este un formular pe care îl pregătim pentru familia dvs. Este un CV foarte scurt în care vă prezentăm familiilor. Vom completa acest formular împreună cu ajutorul dvs. Profilul include, de exemplu: numele dvs., vârsta dvs., calificările dvs., experiența dvs. de muncă și alte detalii importante care vă definesc.

19. Am nevoie de o adeverinta medicala?

Acceptând cazul, ne confirmați că nu aveți simptome asemănătoare gripei (de exemplu: febră, tuse, dificultăți de respirație din cauza infecției) și că nu ați avut niciun contact cu un bolnav de virus corona în ultimele 14 zile.

20. În prezent sunt în Germania. Pot să plec de acolo?

Desigur, se economisește mai mult timp. Singura problemă care se creează din când în când, este călătoria complicată uneori. Nu putem promite că putem planifica sau plăti această călătorie pentru dvs. Dar vom face tot posibilul să vă oferim o mână de ajutor.

21. Îmi pot recomanda fratele / vărul / soția / vecinul etc?

Așteptăm cu nerăbdare recomandări pentru viitorii colegi GC. Cu toate acestea, trebuie să menționăm că este posibil ca diferite calificări să aibă ca rezultat câștiguri diferite. Prin urmare, păstrați întotdeauna suma câștigurilor pentru dvs.

22. Primesc numele și adresa familiei?

Desigur. De îndată ce am primit aprobarea pentru profilul dvs., veți primi toate datele necesare de la noi. Uneori primim adresa exactă doar cu puțin timp înainte de plecare, dar ne asigurăm că aveți toate informațiile necesare atunci când începeți călătoria.

23. Cum îmi obțin banii?

Veți primi banii prin transfer bancar direct de la familia la care lucrați. Familia primește o factură, pe care o trimitem familiei în numele dvs. Facturarea se face pe data de 1, iar ca urmare in primele zile ale lunii, familia o sa faca plata.

24. Chiar am nevoie de un cont?

Da. În Germania, toate familiile transferă banii în contul lor bancar. Ar trebui să creați un cont EUR pentru a vă putea transfera banii cât mai repede posibil. Am avut o mulțime de experiențe bune cu Banca Transilvania în trecut.

25. De câți bani am nevoie pentru șederea mea?

În teorie, nu aveti nevoie de bani, întrucât familia va asigura cazare și mancarea, dar vă recomandăm să aveți cel puțin 100 de euro cu dvs. pentru situații de urgență.

26. Ce sarcini trebuie să îmi asum?

Domeniile de responsabilitate sunt împărțite între îngrijirea de bază (ajutor la îngrijirea corpului, îmbrăcarea, culcarea etc.) și activități de menaj (spălare, curățare, cumpărături, gătit). Ar trebui să contribuiți proactiv la gospodărie și să asigurați întotdeauna ordinea și curățenia, sarcinile de îngrijire de bază variază de la un loc la altul și se bazează pe nevoia de îngrijire a individului.

27. Ce altceva mai este important?

Deși abilitățile de limbă germană și experiența de asistență medicală sunt importante, cel mai important lucru este să vă puneți inima în această problemă. Vei deveni parte a familiei GoodCare, care apare în Germania sub numele de HalloMarta. Pentru noi este important ca toți îngrijitorii pe care îi oferim să fie iubitori, fiabili și dedicați problemei. Dorința noastră este de a deveni partenerul dvs. pe termen lung în medierea lucrărilor de îngrijire – de aceea plătim în mod excepțional și sprijinim cererile în timpul repartizării. În calitate de partener bun al nostru, veți răspunde rapid și sincer la mesajele noastre și vă veți ține promisiunile – vă puteți aștepta la același lucru de la noi!