fbpx

CORONA si ingrijirea batranilor in Germania

De la inceputul anului 2020 ne confrontam cu tema CORONA/COVID, si sincer sa fiu inca nu avem o reteta generala, sau macar o parere absoluta.

Evident in primavara, era pentru noi toti o tema absolut noua. In bransa in care ne aflam, avem foarte multe problemute, neintelegeri, discrepante si de aceea existam, ca sa incercam sa mediem orice neclaritate. Dar pana acum niciodata nu am avut un dusman comun, o pandemie, care sa ne afecteze pe toti. Intotdeauna am incercat, indiferent de gravitatea situatiei, sa pastram o anume obiectivitate si sa nu ne lasam afectati emotional, pana a aparut pandemia.

Evolutia umana se bazeaza pe termeni necunoscuti care in timp devin cunoscuti si stim cum sa procedam, intrucat putem decide situatia in favoarea noastra. Asa si cu aceasta pandemie. Cifrele crest pe zi ce trece, dar si informatiile pe care le avem devin din ce in ce mai concludente, intrucat nu ne mai luptam cu o necunoscuta, ci incercam sa pastram situatia sub control.

Inainte sa intram in detaliu si sa va povestesc din cutia pandorei, doresc sa mentionez, ca noi, echipa GoodCare cat si familiile cu care lucram, suntem avizati sa pastram calmul si sa incercam sa rezolvam orice situatie afectata de COVID cu calm si ratiune. In rolul nostru de mediator consideram ca nu exista situatii fara rezolvare, insa de la caz la caz ramane intradevar de vazut daca putem gasi impreuna cea mai favorabila solutie.

Pentru GoodCare in tot acest timp sinceritatea de ambele parti a fost relevanta. Noi plecam de la premiza, ca dvs cand va decideti sa acceptati un caz in Germania, nu aveti simptome, care sa ateste posibilitatea unei infectari cu acest virus. Pe scurt, cel tarziu cand firma de transport va urca bagajele in masina puteti fi refuzat, daca soferul va vede cu simptome, la fel si la granita, deci e spre avantajul dvs sa pornim cu sinceritate la drum.

Pana la acest al doilea „lockdown“ in Germania noi am respectat urmatoarea regula: daca familia  accepta venirea unei ingrijitoare doar cu un atest (adeverinta) de la medic sau cu un test COVID negativ, noi ne supuneam acestei rugaminti si trebuia facut acest test, evident pe costurile familiei, deoarece, ei au insistat ca doresc aceasta confirmare. Acum avand un al doilea lockdown, tot mai multe familii doresc acest test, pe care noi il sprijinim, pentru a aduce claritate in timpurile acestea pline de dubii. In momentul in care statul german isi va schimba legiile si se necesita un test pt a trece granita, noi va informam imediat.

Cu acest articol dorim sa subliniem faptul ca noi, suntem in directa legatura cu diverse institutii, si chiar consulate in strainatate, pentru a intampina schimbarile cu suveranitate si avem astfel situatia sub control. Privind o statistica pentru diversele branse cu munca in strainatate, locuind la o familie in Germania cu maxim 2-3 membrii, va protejeaza foarte mult. Pe cand in comparatie cu alte branse cum ar fi fabrici si abatoare, unde de multe ori locuiesc 6 persoane in camera, iar la servici au contact cu minim alte 10… depinzand de ture, riscul este mai mare.

Suntem convinsi ca aceasta pandemie ne va marca pe o perioada de acum incolo, asadar definitv ne dorim colegi sanatosi, multumiti si fericiti.

Leave a Reply